péntek, február 22, 2013

Támadás (scam) az elektronikus számlád ellen.

 Az ilyen tapasztalatokat is érdemes közzétenni tanulás céljából. Az elektronikus támadás(scam) egy egyedi fajtája ez az e-mail, ami képes a pénzünket elvinni.  Ha figyelmesen olvasod, azt látod a paypalod kér adatokat tőled, ezért be kell lépni. Csakhogy a számlád soha nem kéri, hogy lépj be ilyen módon. Nálam ráadásul, egy olyan e-mailra jött, amit a paypalom nem is ismerhet. Ilyenekkel tudják a pénzed lenyúlni. Óvakodj az ilyen emailektől, nehogy automatikusan tedd amit kérnek.



És itt következik ez az érdekes e-mail, amit a Google fordítója előadott.
PayPal

Információk fiókjával kapcsolatban: Kedves PayPal tag: Figyelem! PayPal fiók korlátozott volt! Mint a mi biztonsági intézkedések, rendszeresen képernyőn tevékenység a PayPal system.We közelmúltban kapcsolatba, miután észrevette, olyan kérdés a account.We információkat kért Öntől a következő okok miatt: Rendszerünk észlelt szokatlan díjak a hitelkártya kapcsolódik a PayPal számla. Hivatkozási szám: PP-259-187-991 Ez az utolsó figyelmeztetés, hogy jelentkezzen be a PayPal a lehető leghamarabb. Ha bejelentkezik, akkor látni helyreállítása érdekében fiókja hozzáférést. Ha bejelentkezik, akkor látni helyreállítása érdekében fiókja hozzáférést. Köszönjük a megértést és dolgozunk annak biztosítása érdekében, figyelembe biztonságot.

Kattintson ide, hogy aktiválja fiókját


Köszönjük a gyors figyelmet erre a kérdésre. Kérjük, értse meg, hogy ez egy biztonsági intézkedés célja, hogy segítsen megvédeni Önt és számla. Elnézést kérünk a kellemetlenségért .. Üdvözlettel, PayPal számla ellenőrzés Tanszék Copyright © 1999-2010 PayPal. Minden jog fenntartva. PayPal PayPal Ltd. FSA nyilvántartási száma: 226056. PayPal Email ID PP059
   
Védje Account Info Győződjön meg róla, hogy soha nem adja meg jelszavát csalárd webhelyek. Ahhoz, hogy biztonságosan és biztonságosan hozzáférhetnek a PayPal honlapján vagy fiókját, nyisson meg egy új böngészőt (pl. Internet Explorer vagy Netscape), és írja be a PayPal bejelentkezési oldal (http://paypal.com/), hogy meg róla, hogy a valódi PayPal oldalon. További információk védelmére magát csalás, olvassa el a Biztonsági tippek a https://www.paypal.com/us/securitytips Védje jelszó Soha ne adja meg a PayPal jelszavát senkinek.


Itt az eredeti írás:

PayPal

Information Regarding Your account:
Dear PayPal Member:

Attention! Your PayPal account has been limited!

As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system.We recently contacted you after noticing an issue on your account.We requested information from you for the following reason:

Our system detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account.

Reference Number: PP-259-187-991

This is the Last reminder to log in to PayPal as soon as possible. Once you log in, you will be provided with steps to restore your account access.

Once you log in, you will be provided with steps to restore your account access. We appreciate your understanding as we work to ensure account safety.

Click here to activate your account



We thank you for your prompt attention to this matter. Please understand that this is a security measure intended to help protect you and your account. We apologise for any inconvenience..

Sincerely,
PayPal Account Review Department
Copyright © 1999-2010 PayPal. All rights reserved. PayPal Ltd. PayPal FSA Register Number: 226056.
PayPal Email ID PP059
   
Protect Your Account Info
Make sure you never provide your password to fraudulent websites.

To safely and securely access the PayPal website or your account, open a new web browser (e.g. Internet Explorer or Netscape) and type in the PayPal login page (http://paypal.com/) to be sure you are on the real PayPal site.

For more information on protecting yourself from fraud, please review our Security Tips at https://www.paypal.com/us/securitytips
Protect Your Password
You should never give your PayPal password to anyone.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszönöm, hogy leirtad ez hasznos mindenkinek!

Hólabda írta...

Nincs mit...